Konszignációs raktár bevezetése és előnyei

Évtizedes tapasztalataink birtokában nyújtunk tanácsadói segítséget konszignációs raktár bevezetéséhez.

Miért jó a konszignációs raktár?

Amennyiben partnereinek gyorsan fogyó vagy kopó alkatrészeket szállít, akkor szembesülhetett már azzal a helyzettel, hogy partnere azonnal vagy akár tegnapra kért nagy mennyiségű munkavédelmi sisakot, kesztyűt, csavart vagy éppen csapágyat. Konszignációs raktárral ez a helyzet kiküszöbölhető: partnerei mindig, és pontos elszámolás mellett lesznek képesek kielégíteni saját áruigényüket.

De miért hasznos mindez az én cégem számára?

A fenti probléma megoldása sok esetben a nagy mennyiségű áru megrendelése lenne, erre azonban a legtöbb cég – pénzügyi okokból – nem képes. Ön konszignációs raktárral azonban a helyszínen üzemeltethet a partnere számára dedikált raktárat, melyet ráadásul a helyszínen a partnerei munkavállalói üzemeltetnek, fizetni pedig csak akkor kell, amikor fogyás megtörtént.

Általános tapasztalat, hogy egy ilyen raktárkezelés – amennyiben pontosan, gyorsan és megbízhatóan üzemeltetik – az addigi árupalettát a sokszorosára, akár néhány tucatról több száz(!) terméktípusra is képes növelni. Ezzel a módszerrel megkerülhetetlen beszállítóvá válhat partnereinél, egyben különösebb erőfeszítés nélkül diverzifikálhatja termékportfólióját. Ha például csak munkavédelmi eszközöket biztosított és konszignációs raktárra áll át, akkor a helyszínen teremti meg az igényt arra, hogy más árut, például gyorsan fogyó alapanyagot is Öntől rendeljenek. Nincs jobb módszer partnerei meggyőzésére annál, minta ha mindig minden rendelkezédre áll, és mindig mindennel el tud számolni.

Miért érték ez partnereim számára?

A fentieken túl nem elhanyagolható szempont, hogy partnerei ezentúl tudni fogja, hogy ki mit mikor vett át kitől. Ezzel a visszaélések száma és a pazarlás nagyban csökkenthetők, sőt egy-egy munkavédelmi ellenőrzés során is életbevágó lehet az, hogy bizonyísák, valaki reggel átvette-e például a munkavédelmi sisakot.

Röviden összefoglalva a konszignációs raktár számos előnnyel rendelkezik a hagyományos kiszállítással szemben:

  • partnereinek nem kell előfinanszírozniuk az árut, így növelhetik az Öntől vásárolt termékek mennyiségét
  • azonnal elérthető termékek partnerei számára
  • azonnal ellenőrizhető készlet, azonnal leadható igények
  • árumozgást és leltározást partnereire tudják delegálni
  • származékos munkavédelmi előnyök
  • teljeskörű informatika támogatás

Felkeltettük érdeklődését, részletesebb ismertetést szeretne? Keressen minket bizalommal!

Rólunk
Konszignációs raktárkezelés több évtizedes szakmai alapokon.

Szolgáltatásaink mérnöki,  jogi és logisztikai szempontból több évtizedes, biztos alapokon nyugszanak. Ismerje meg CWA szoftverrendszerünket!

KAPCSOLAT
Írjon nekünk
info@konszignacio.hu

Székhely
Győr

Telefonszám
+36 30 558 5403