Érdemes az ügyfél optikáján át is ránézni a konszignációs raktárak előnyeire. Ennek nulladik lépése azonban az, hogy az ügyfél egyáltalán tudjon arról, hogy ilyen lehetőség a rendelkezésére áll és – saját hasznát felismerve – igényt is tartson erre a szolgáltatásra.

Beszerzési (és karbantartási) oldalról nézve egyre növekvő igényről beszélhetünk. Néhány idézet a közelmúltból:

a berendezések beszerzési költségeinek értékelésekor célszerű indikációt kérni a következőkre: (..)fontos kopó alkatrészek kiszállítása megrendeléstől számított hány órán belül, estlegesen nyitott-e a partner helyi konszignációs raktár kialakítására

Amennyiben ilyen szempontok szerint építjük fel egy berendezés beszerzését (..) a legnagyobb biztonsággal választunk és szerződünk.

(Forrás: https://beszerzes.hu/2015/04/02/berendezesekkel-kapcsolatos-karbantartasi-szolgaltatasok-beszerzesenek-specifikumai/)

Aztán lehetőség nyílik arra, hogy ne a vállalat költségén történjen a raktározás és az ahhoz kapcsolódó folyamatok. Ide tartozik a konszignációs raktár, stratégiai megállapodások beszállítókkal (kereskedőkkel, gyártókkal)

(Forrás: http://www.karbantartasfejlesztes.hu/kf-cikkek/51-32-resz-alkatresz-menedzsment)

A beszerzői oldal egyre nyitottabb a konszignációs raktárak létrehozására. Erre kényszerítik a piaci folyamatok (a korábban akár hónapokban mérhető átállási folyamatok mára hetekre, sőt akár napokra csökkentek), az egyre erősebb konkurencia, az agilis módszertanok (például a lean vagy a kanban) és a technológiai fejlődés. Cégek százezrei küzdenek a digital transformation, a digitális átállás nehézségeivel. A váltás elkerülhetetlen, aki lemarad, az néhány év alatt komoly veszteségekkel kell, hogy szembe nézzen.

Konszignációs raktárak esetén ez az átállás azonban meglepően könnyű, és az általunk kínált informatikai megoldások bevezetésével megbízható infrastruktúrát kap mind Ön, mind ügyfelei. Tegye vonzóvá szolgáltatását szofveres, pontos, teljeskörű, konszignációs raktár üzemeltetésével, vegye igénybe hozzá évtizedes iparági tapasztalatokon alapuló szofvereinket.